Bakan Uraloğlu’ndan fiber açıklaması! 20 bin kilometreye çıkartılacak

Bakan Uraloğlu’ndan fiber açıklaması! 20 bin kilometreye çıkartılacak
Yayınlama: 22.10.2024
2
A+
A-

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’ndan Akıllı Ulaşım Sistemleri Hakkında Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) kapsamındaki fiber optik altyapı çalışmaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Akıllı Ulaşım Ağı

Uraloğlu, güncel teknolojileri kullanan ve tüm ulaşım modlarıyla entegre bir akıllı ulaşım ağı sistemi devreye aldıklarını belirtti. Türkiye’nin devlet ve il yolu ağının 64.768 kilometreye, otoyol ağının ise 3.726 kilometreye ulaştığını vurguladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki yollarda güvenli, yenilikçi, çevreci ve sürdürülebilir bir akıllı ulaşım ağı oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Fiber Optik Altyapı

Uraloğlu, AUS kapsamında, sistemlerin birbirleriyle ve diğer ulaşım modlarıyla haberleşmesini sağlayacak bir haberleşme altyapısı kurduklarını açıkladı. KGM yollarını akıllı hale getirmek için otoyol, devlet ve il yollarındaki ağ uzunluğunu 15.000 kilometreye çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Bu fiber kablo ağı içinde yer alan 6.973 kilometrelik yolu, önceliklendirerek 5 aşamada gerçekleştireceklerini ifade etti.

Aşamalı Tamamlama

Birinci aşamada, pilot bölge olan Tekirova-Antalya-Gazipaşa ve Antalya-Sandıklı bölgelerinde 520 kilometrelik fiber optik haberleşme altyapısının tamamlandığını bildirdi.

İkinci aşamada, Ankara-Bursa ve Ankara-İzmir güzergahlarında 1.452 kilometrelik haberleşme altyapısının tamamlandığını söyledi.

Üçüncü aşamada, Ankara-İstanbul-Edirne ve İstanbul-İpsala güzergahlarında fiber optik kablo haberleşme altyapısı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Dördüncü aşamada, İstanbul, Ankara ve diğer bölgelerde yaklaşık 1.733 kilometrelik kara yolu kesimine fiber optik kablo haberleşme altyapısı tesis edileceğini bildirdi.

Otoyol ve Devlet Yollarındaki Altyapı

Uraloğlu, ülke genelindeki 3.726 kilometrelik otoyol ağında 4.629 kilometrelik haberleşme altyapısı bulunduğunu belirtti. Devlet ve il yollarında 3.470 kilometrelik haberleşme altyapısını tamamladıklarını ve otoyolarla birlikte fiber ağ uzunluğunun 7.676 kilometreye ulaştığını söyledi.

Devlet ve il yollarına 12 bin kilometre daha fiber ağ kurmayı planladıklarını ve tüm kara yollarındaki fiber ağını yaklaşık 20.000 kilometreye ulaştıracaklarını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.