Tırnaktaki dikey çizgiler ne anlama geliyor? Vitamin eksikliği belirtisi sanılıyordu! İşte yanıtı

Tırnaktaki dikey çizgiler ne anlama geliyor? Vitamin eksikliği belirtisi sanılıyordu! İşte yanıtı
Yayınlama: 22.10.2024
1
A+
A-

Tırnaklardaki Beyaz Lekeler ve Dalgalanmalar

Genel bir inanışa göre, tırnaklardaki beyaz lekeler veya dalgalı görünüm vitamin eksikliğinden kaynaklanır. Ancak uzmanlar, genellikle bu dalgalanmaların zararsız olduğunu ve yaşla birlikte daha sık görüldüğünü söylüyor. Bununla birlikte, demir eksikliği, vitamin yetersizliği veya dolaşım sorunları gibi durumların da bir belirtisi olabilir.

Bu beyaz lekeler, tırnak kökünden ucuna doğru uzanarak çıkıntılı veya çukur olabilir. Her yaşta görülebilir ve bazen sadece tırnağın doğal yapısından kaynaklansa da sağlık sorunlarının bir belirtisi de olabilir.

Uzmanlar, tırnaklardaki en ufak değişikliklerin bile vücudun genel durumu hakkında ipuçları verebileceğini ancak genellikle herhangi bir sağlık sorununun belirtisi olmadığını belirtiyor. Yine de bu tür değişiklikler fark edilirse, altta yatan olası bir eksikliği tespit etmek için kan testi yaptırmak önemlidir.

Tırnaklardaki beyaz lekeler, tırnaklara yapılan küçük travmalar veya manikürde kullanılan kimyasal ürünlere karşı alerjik reaksiyonlar dışında çoğunlukla mantar enfeksiyonundan kaynaklanır. Ayrıca mantar enfeksiyonları, sistemik rahatsızlıklar (Böbrek veya karaciğer sorunları gibi) veya çinko ve D vitamini eksiklikleri de beyaz lekelere neden olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.