HSBC Global, Türkiye için üçüncü çeyrek tahminini revize etti

HSBC Global, Türkiye için üçüncü çeyrek tahminini revize etti
Yayınlama: 21.10.2024
1
A+
A-

Banka dışı şirketlerin gelecek çeyrekte (2. çeyrek) kârlarının %36 artması bekleniyor. Bununla birlikte, ABD Doları veya Euro kullanan şirketler hariç tutulduğunda, bu artış daha düşük (%10) olacak. İç talepteki yavaşlama, sabit döviz kurları ve ihracatçılar için yüksek enflasyon gibi faktörler kârlılığı olumsuz etkiliyor.

Bununla birlikte, havacılık, otomotiv, perakende ve telekomünikasyon sektörlerinde bazı şirketlerin daha iyi performans göstermesi bekleniyor. Gıda perakendecileri güçlü büyüme gösterecek olsa da, yüksek işletme giderleri kâr marjlarını baskılayabilir.

Bankalar için, üçüncü çeyrek net faiz marjları açısından bir dönüm noktası olabilir. Kredi ve mevduat marjlarındaki iyileşmeler ve enflasyona bağlı gelir artışları bankaların kârlılığını artırabilir. Ancak, toptan fonlama yapısındaki değişiklikler net faiz marjlarındaki ve net faiz gelirlerindeki iyileşmeyi daha önceki tahminlerin altında bırakabilir.

Yüksek maaş ayarlamaları ve karşılık giderleri, bankaların güçlü büyümesini olumsuz etkileyebilir. Vakıfbank, değişken faizli kredilerdeki artıştan faydalanabilirken, Garanti Bankası, enflasyona bağlı gelirlerle desteklenen güçlü bir büyüme kaydedebilir. Diğer bankaların ise net faiz gelirlerindeki baskı nedeniyle çeyreklik bazda %18-25 arasında düşüş göstermeleri bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.