Türkiye, SIAL Paris’e 346 firmayla rekor katılım sağladı

Türkiye, SIAL Paris’e 346 firmayla rekor katılım sağladı
Yayınlama: 19.10.2024
1
A+
A-

Türkiye, SIAL Paris’te Güçlü Bir Varlık Sergiliyor

Türkiye, SIAL Paris’e katılım açısından metrekare olarak İtalya ve İspanya’nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) organize ettiği milli katılım alanı ve bireysel firma stantlarıyla Türk firmaları, fuarın dokuz farklı ihtisas salonunda 8.000 metrekarelik bir alanı dolduruyor.

Türkiye, SIAL Paris’e 38 yıldır katılıyor ve bu yıl 37 farklı ilden 294 firma ile katılım rekoru kırıyor. Ayrıca 52 Türk firması bireysel stantlarıyla fuarda yer alıyor ve Türkiye’den katılan firma sayısı toplam 346’ya ulaşıyor.

8.000 Küresel Alıcı Fuarı Ziyaret Ediyor

Türkiye, fuarda et ve süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, deniz ürünleri, market ürünleri, alternatif biyogıda, içecekler, catering ve atıştırmalıklar, meyve ve sebzeler ile gıda işleme sektörleriyle temsil ediliyor. Ayrıca üç farklı salonda Türk mutfağından lezzetler ikram edilerek gıda profesyonellerine sunuluyor.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, SIAL Paris’te 50 milyar avro satın alma gücüne sahip 8.000 büyük alıcının hedeflerinde olduklarını belirtiyor. Avdagiç, Türk gıda sanayisine yeni ihracat pazarları kazandırmak istediklerini vurguluyor.

SIAL: Tedarikçiler ve Alıcılar İçin Kritik Bir Platform

Avdagiç, SIAL Paris’in gıda sektöründeki profesyonelleri bir araya getirdiğini belirtiyor. İTO’nun her yıl Almanya’daki Anuga Fuarı’na ve ertesi yıl SIAL Fuarı’na milli katılım sağladığını söylüyor. Aynı zamanda, birçok firmanın ilk katılımlarını İTO’nun düzenlediği milli katılım alanlarında yaptığını ve bu deneyimle bireysel stant alarak güçlendiklerini vurguluyor.

İTO’nun Paris dışında Kanada, Çin, Hindistan ve Endonezya’da düzenlenen SIAL fuarlarına da Türk firmalarıyla katılarak büyük alıcılarla buluşturduğunu belirtiyor.

8 Aylık İhracat 17,1 Milyar Dolar

Avdagiç, tarım, gıda ve içecek sektörlerine ilişkin olarak, 2023 yılının ilk 8 ayında sektörün 17,1 milyar dolarlık ihracat ve 12,5 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdiğini açıklıyor. En çok ihraç edilen ürünler arasında buğday unu, fındık içi ve ayçiçek yağı yer alırken, en fazla ihracat yapılan ülkeler Irak, Almanya, Rusya, ABD ve İtalya oluyor.

SIAL Paris Fuarı’na bu yıl 200 ülkeden, yüzde 70’i uluslararası olmak üzere 285.000’den fazla ziyaretçi bekleniyor. Fuar, 23 Ekim’e kadar açık olacak ve 400.000 ürün sergilenecek. Fuarda ayrıca 57 ülkeden 1.000 gazeteci etkinlikleri takip ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.