Bayraktar TB3 bir testi daha geçti! Rampadan böyle uçtu

Bayraktar TB3 bir testi daha geçti! Rampadan böyle uçtu
Yayınlama: 11.09.2024
15
A+
A-

Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracının Başarılı Testleri

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı, başarılı testlerine devam ediyor. BAYKAR, Bayraktar TB3’ün rampa kalkış testini tamamladığını duyurdu.

İhracat Şampiyonu Baykar

Baykar, başından beri tüm projelerini kendi kaynaklarıyla gerçekleştirmiştir. 2003’te başlayan İHA Ar-Ge çalışmalarından bu yana, elde edilen gelirlerin %83’ü ihracattan sağlanmıştır. Baykar, 2021 ve 2022’de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri olmuştur. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023’te sektörün ihracat şampiyonu ilan edilen Baykar, geçen yıl 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Son yıllarda gelirlerinin %90’ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, 2023’te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın üçte birini tek başına gerçekleştirmiştir.

Dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olan Baykar’ın imzalanmış sözleşmelerinin %97,5’i ihracat kaynaklıdır. Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülke, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülke olmak üzere toplamda 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalanmıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.