Bakan Şimşek Temmuz ayı işsizlik verilerini değerlendirdi

Bakan Şimşek Temmuz ayı işsizlik verilerini değerlendirdi
Yayınlama: 10.09.2024
4
A+
A-

Giriş

Bakan Şimşek, istihdam ve sanayi konulu önemli açıklamalarda bulundu.

İşgücü Göstergeleri

İşgücü göstergeleri, Orta Vadeli Program hedefleriyle paralellik gösteriyor. Geçtiğimiz yılın ilk yedi ayında, istihdamda yaklaşık 600.000 kişilik bir artış gözlemlendi. Temmuz ayında işsizlik oranı %8,8’e geriledi.

Sanayi Sektörü

Ülke ekonomisinin %23’ünü oluşturan sanayi sektöründe büyüme ılımlı seyretmekte. İlk yedi aylık dönemde, sanayi üretimi yıllık bazda %1,2 artış kaydetti.

İhracat İklim Endeksi

İhracat İklim Endeksi, dış talep koşullarında iyileşme eğiliminin sürdüğünü gösteriyor. Ana ticaret ortaklarındaki talepteki beklenen artış, üretim ve ihracat faaliyetlerine destek sağlayacaktır.

Yapısal Reformlar

Hükümet, dış talepten maksimum faydalanmak ve kalıcı rekabet gücü elde etmek için; iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye, ikiz dönüşümü gerçekleştirmeye ve beşeri sermayeyi geliştirmeye yönelik yapısal reformlara odaklanacak.

Sonuç

İşgücü göstergelerinin Orta Vadeli Program hedefleriyle uyumlu seyretmesi ve ekonomideki dengelemenin devam etmesi, olumlu işaretler olarak değerlendiriliyor. Hükümetin yapısal reformları, sanayi dönüşümünü ve ihracatın desteklenmesini hedefleyen politikaları, ülke ekonomisinin daha güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme yoluna girmesine katkı sağlayacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.