Uzmanlar uyardı, ölümcül olabilir: Birçok insan farkında değil

Uzmanlar uyardı, ölümcül olabilir: Birçok insan farkında değil
Yayınlama: 09.09.2024
33
A+
A-

Ölümcül Kalp Rahatsızlığı Vakaları Kanserleri Geçti

Bir araştırmaya göre, kalp ritim bozukluğu vakalarının sayısı, meme, prostat, akciğer ve bağırsak kanserleri gibi yaygın dört kanser türünün toplamından fazla.

Leeds Üniversitesi araştırmacıları, 1998 ve 2017 yılları arasında İngiltere’deki 3,4 milyon kişinin sağlık kayıtlarını inceledi. Çalışma, kalp ritim bozukluğu vakalarında önemli bir artış olduğunu ortaya koydu. Bu artışın nedeni, yaşlanan ve daha az sağlıklı bir nüfustaki bir artış olarak gösterildi.

Araştırma, İngiliz Kalp Vakfı tarafından finanse edilmiş ve The Lancet Regional Health dergisinde yayınlanmıştır. Vakfın Tıbbi Direktörü Profesör Sir Nilesh Samani, kalp ritim bozukluğu vakalarındaki artışın şaşırtıcı olduğunu ve birçok insanın kalp krizi riski taşıdığının farkında olmadığını söyledi.

İngiltere’de, 1998’de 117.880 kişiye kalp ritim bozukluğu teşhisi konuldu. 2017’de bu sayı %72 artarak 202.333’e ulaştı. Kalp ritim bozukluğu, felçlerin üçte birinden sorumlu ve kalp yetmezliği riskini artırıyor. Bazı uzmanlar ayrıca bu durumun beyinde pıhtılara neden olabileceğine ve bunların demansa yol açabileceğine inanıyor.

Kalp ritim bozukluğu belirtileri şunları içerir:

  • Çarpıntı
  • Yorgunluk
  • Baş dönmesi
  • Nefes darlığı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.