Emtia piyasasında geçen hafta sert düşüşler hakim oldu

Emtia piyasasında geçen hafta sert düşüşler hakim oldu
Yayınlama: 09.09.2024
2
A+
A-

Emtia Piyasalarında Sert Düşüşler

Geçtiğimiz hafta emtia piyasaları, küresel ekonomik faaliyetlerin yavaşlayabileceği endişeleriyle sert düşüşler yaşadı. Makroekonomik veriler, ekonomik aktivitenin beklenenden daha yavaşlayabileceğini göstererek emtia fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Değerli Metaller

Çin’deki imalat ve inşaat sektörlerindeki durgunluk, değerli metaller üzerinde baskı yarattı. Altın %0,2, gümüş %3,2, platin %0,6, paladyum %5,5 değer kaybetti. Fed’in para politikasını gevşetme beklentilerine rağmen, belirsizlik altın fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Tezgah Üstü Piyasası Metalleri

Tezgah üstü piyasasında bakır, nikel, kurşun, çinko ve alüminyum önemli düşüşler kaydetti. Küresel ekonomik yavaşlamanın endüstriyel metaller üzerindeki talebi düşüreceği beklentisi bu düşüşleri tetikledi.

Brent Petrol ve Doğal Gaz

Enerji grubunda Brent petrol fiyatı %7,2 düşerken, doğal gaz %7,1 arttı. Resesyon endişeleri ve Libya’daki petrol üretimi konusundaki belirsizlikler Brent petrol fiyatlarını düşürdü. ABD’deki düşük doğal gaz depolama seviyeleri ise fiyatların artmasına neden oldu.

Tarım Ürünleri

Tahıllar dışındaki tarım ürünleri geriledi. Buğday, mısır, soya fasulyesi ve pirinç arttı. Şeker, pamuk, kahve ve kakao ise düştü. Nijerya’daki artan kakao ihracatı kakao fiyatlarını önemli ölçüde düşürdü. Petrol fiyatlarındaki düşüş de şeker fiyatlarını aşağı çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.