Bakan Kacır: Türkiye’nin geleceği, milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmekle çok daha aydınlık olacak

Bakan Kacır: Türkiye’nin geleceği, milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmekle çok daha aydınlık olacak
Yayınlama: 07.09.2024
6
A+
A-

Bakan Kacır’dan TEKNOFEST Açıklaması

Antalya’daki Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları’nın finalinde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli teknoloji hamlesinin gençlerle buluştuğu TEKNOFEST’i bu yıl Akdeniz şehirlerinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Antalya’da 5 bine yakın genci ağırladıklarını söyleyen Bakan Varank, TEKNOFEST’in 2018’den bu yana kendi rekorlarını tazelediğini ve yeni dünya rekorlarına imza attığını vurguladı.

TEKNOFEST’in Türkiye’nin AR-GE ordusuna yeni neferler kazandırdığını belirten Varank, gençlerin geliştirdiği projelere destek vermek için 100’den fazla paydaş kurumla birlikte çalıştıklarını ifade etti.

TEKNOFEST’te ilk kez kuantum, nükleer enerji, blok zinciri gibi alanlarda yarışmalar düzenlendiğini belirten Varank, gençlerin savunma sanayiinden enerji teknolojilerine kadar çeşitli alanlarda Türkiye ekonomisine değer katacak projeler geliştirdiklerini söyledi.

Bakan Varank, Antalya’nın yanı sıra farklı şehirlerde de TEKNOFEST finallerinin gerçekleştirildiğini ve bu yarışmalardan Aziz Sancar ve Selçuk Bayraktar gibi tarihi isimlerin çıkacağına inandığını dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.