Dost canlısı olarak biliniyordu: Saldırgan yunus dehşet yarattı

Dost canlısı olarak biliniyordu: Saldırgan yunus dehşet yarattı
Yayınlama: 26.08.2024
27
A+
A-

Mihama Kasabası’ndaki Yunus Saldırıları

Mihama kasabasında bu yıl 18 saldırının arkasında şişe burunlu yunusun olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz yıl en az altı kişi yaralandı ve bir yüzücünün kaburgası kırıldı. 2022’deki saldırıda da bir kişi yaralandı.

Yetkililer bu memelilerin keskin dişleriyle yaralayabileceği ve hayati tehlike oluşturabilecek şekilde denize sürükleyebileceği konusunda uyarıyor.

Dostların Saldırısı

Dost canlısı hayvanlar olarak bilinen yunusların saldırıları ölümcül olabilir. 1994’te Brezilya’da bir yunus, üzerine binmeye çalışan iki erkek yüzücüye saldırdı, birini öldürdü ve diğerini yaraladı.

İletişim Yoluyla Saldırılar

Mihama’nın yanındaki Tsuruga liman kentinde bir adamın parmaklarını ısıran yunusun sırt yüzgecinin, geçen yıl gözlemlenen 2,5 metrelik bir yunusun sırt yüzgeciyle aynı olduğu belirlendi.

Sırt yüzgeci, her yunusun benzersiz çentikleri, çıkıntıları ve pigmentasyonu olan, parmak izine benzer. Erkek şişe burunlu yunusların iletişim kurmak için birbirlerini ısırdığı düşünülüyor.

Cinsel Hayal Kırıklığı

Bazı uzmanlar, aynı hayvanın bu saldırıların arkasında olabileceğini ve bunun nedenlerinden birinin cinsel arzu olabileceğini öne sürüyor. Şişe burunlu yunuslar sosyal hayvanlardır ve etkileşimlerini fiziksel yollarla ifade edebilirler. Hormonal dalgalanmalar, cinsel hayal kırıklığı veya egemen olma isteği, yunusun insanlara zarar vermesine neden olabilir.

Dışlanmış Yunus

Yunusun kendi toplumundan dışlanmış ve alternatif bir arkadaşlık arayışında olabileceği de düşünülüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.