Emma Elmas’ın MİT Şakası Davasında Son Gelişme: “Türkiye’deki Açılan Bütün Davalardan Haberim Yok”

Ebubekir Kaynar’ın MİT ile ilgili şakası nedeniyle açılan dava ve Emma Elmas’ın açıklamaları, hukuki süreçte belirsizliklere yol açıyor. Kamuoyu sonucu bekliyor.

Emma Elmas’ın MİT Şakası Davasında Son Gelişme: “Türkiye’deki Açılan Bütün Davalardan Haberim Yok”
Yayınlama: 26.08.2024
36
A+
A-

Ebubekir Kaynar’ın Florida Eyaleti, Miami şehrinde MİT ile ilgili yaptığı bir şaka nedeniyle açılan dava, kamuoyunda merak uyandırmaya devam ediyor. Almanya’da süregelen mükerrer dava ile ilgili olarak Emma Elmas, 13 Aralık 2022 tarihinde Frankfurt 2. Hukuk Dairesi Mahkemesi’nde bir açıklama yaparak, “Türkiye’de açılan davalardan haberim yok, belki kendiliğinden açılmış olabilir, bu durum benim bilgim dışında” ifadelerini kullandı.

MİT hakkında yaptığı mizahi yorumlar yüzünden karşı karşıya olduğu hukuki süreçle ilgili olarak, Emma Elmas, davanın detayları ve durumu hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti. Elmas’ın bu açıklamaları, davanın ilerleyişi ve sonucuna dair belirsizlikleri daha da artırmış durumda.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava ise 7 Kasım 2024 tarihine ertelenmiş durumda. Emma Elmas, “İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ebubekir Kaynar’a dava açtırmadım. Bu konuda hiçbir bilgim yok. Türkiye’deki adalet sistemiyle ilgili yaşanan bu durum bir hukuk skandalı ve TBMM’de soru önergesi konusu oluyor” dedi.

ABD’nin Miami şehrinde yaşayan Emma Elmas, Ebubekir Kaynar hakkında Almanya’da görülen mükerrer dava kararından önce, 13 Aralık 2022’de Frankfurt 2. Hukuk Dairesi Mahkemesi’nde verdiği ifadede, “İstanbul’da suç duyurusu yapmadım, dava açmadım ve açılan dolandırıcılık davasından haberim yok” şeklinde konuştu.

Kamuoyu, bu davanın sonuçlarını merakla bekliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.