2 ilde Kuyu-18 operasyonu: 12 kişi yakalandı

2 ilde Kuyu-18 operasyonu: 12 kişi yakalandı
Yayınlama: 16.08.2024
2
A+
A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Kuyu-18” Operasyonları Hakkında Bilgi Verdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli iki ilde düzenlenen “Kuyu-18” operasyonlarıyla ilgili bilgi paylaştı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların, Sadettin Pahsa liderliğindeki organize suç örgütünü hedef aldığını ve örgütün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlar sırasında, örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 12 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Operasyonlarda 12 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma sonucu düzenlenen operasyonlarda, örgüt üyelerinin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, haraç vermeyen iş insanlarını darp ve tehdit ettikleri, işyerlerini kurşunladıkları, haksız menfaat elde etmek için sözde mahkemeler kurarak alacak verecek konularına müdahale ettikleri ve yağma yoluyla taşınmazları ele geçirdikleri tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda ele geçirilenler arasında 12 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişek bulunduğunu açıkladı. Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.