İnstagram açıldı mı, erişim engeli kalktı mı?

İnstagram açıldı mı, erişim engeli kalktı mı?
Yayınlama: 11.08.2024
8
A+
A-

Instagram’ın Engeli Kaldırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişimi katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle 2 Ağustos’ta engellemişti.

Toplantıların Sonuçları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, platformun Türkiye’deki yasalara uyum sağlayacağına, hesaplara uygulanacak sansür konusunda ortak bir çalışma yürüteceğine dair söz aldıklarını belirtti.

Erişim Engeli Kaldırıldı

Bakan Uraloğlu, Instagram’a uygulanan erişim engelinin 10 Ağustos Cumartesi günü saat 21.30’da kaldırılacağını duyurdu.

Uyarılar ve Hesapların Yeniden Açılması

Instagram, katalog suç kapsamındaki içerikleri kaldıracak. Kullanıcılara uyarı yapılmadan hesaplarının kapatılmayacağını, uyarı yapılarak kapatılan hesapların ise yeniden açılacağını duyurdu.

Terörle Mücadele

Meta, terör örgütü PKK, PYD ve FETÖ’ye ait hesapları ve bu örgütler lehine propaganda içeren içerikleri kaldıracağını açıkladı.

Kullanıcı Hakları ve Adil Uygulama

Instagram, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait hesapların kullanıcı haklarını koruyacağını, adil bir uygulama süreci yöneteceğini belirtti.

Bilgi Paylaşımı ve İşbirliği

Meta yetkilileri, Türkiye’ye üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceklerini, katalog suçlarla ilgili gerekli işlemlerin tamamlandığını, bundan sonra da dikkatle uygulanmaya devam edileceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.