Son dakika instagram haberleri… Açıldı mı? Açıklama geldi! İnsta ne zaman açılacak, hangi gün saat kaçta düzelir? İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar?

Son dakika instagram haberleri…  Açıldı mı? Açıklama geldi! İnsta ne zaman açılacak, hangi gün saat kaçta düzelir? İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar?
Yayınlama: 08.08.2024
19
A+
A-

Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili son gelişmeleri merak ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle görüştüğünü ve tam istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Süreci takip ettiklerini ve görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Instagram’a erişim engeli getirmişti. Erişim engeli 48 saatten fazla sürdü. Uraloğlu, görüşmelerde eksiklikler giderildiğinde engelin kaldırılacağını söylemişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri görüştü. Uraloğlu, görüşmelerin ardından “Tam istediğimiz sonucu almadık. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, erişim engeli hakkında açıklama yaptı. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun erişim engeli kararını Instagram’a ilettiğini söyledi. Instagram’ın engelin kaldırılması için kapatma gerekçesi gösterilen yayınları kaldırması gerektiğini belirtti. Tunç, sosyal medya kuruluşlarının Türkiye’nin kanunlarına uyması gerektiğini vurguladı.

Uraloğlu, Instagram’ın ne zaman açılacağı sorusuna “Tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz. ‘Evet bunlarda sıkıntı yok’ dediklerinde açılmış olacak.” yanıtını verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Instagram’ın kapatılmasının daha geniş bir tartışmanın parçası olduğunu söyledi. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye’nin kurallarına uyması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin herhangi bir medya kuruluşuyla alıp veremediği olamayacağını, ancak şirketlerin de Türkiye’nin kurallarına uymak zorunda olduğunu belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.