Bakan Yumaklı müjdeyi verdi! Hayvancılıkta yeni destek sistemi

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi! Hayvancılıkta yeni destek sistemi
Yayınlama: 29.07.2024
4
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Hayvancılık Desteklerinde Müjde

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ayaş’ta Bakanlığının desteklerinden yararlanan bir hayvancılık işletmesini ziyaret etti ve hayvancılık sektörüne yönelik yeni destek programlarını tanıttı.

Yumaklı, açıklanan desteklerin Resmi Gazete’de yayımlandığını ve işletmelerin yeni destek sisteminden yararlanabileceğini vurguladı. Bu desteklerin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra arıcılık ve ipek böcekçiliği gibi alanları kapsadığını belirtti.

Ayrıca ürün geliştirme alanında çiğ süt, karkas et ve tiftik üretimi için de destekler sağlanacağını ifade etti. Bakan, yeni destek sisteminin verimlilik kriterlerine dayandığına dikkat çekerek, verimli ve kaliteli üretim yapan işletmelerin daha fazla destek alacağını söyledi.

Yumaklı, gençlerin ve kadınların sektörde kalmalarını desteklemek için ilave destekler sağlanacağını da belirtti. Bu desteklerin önceki desteklere kıyasla dört kata kadar daha fazla olabileceğini ifade etti.

Verimlilik kriterlerinin önemini vurgulayan Bakan, “Hastalıklarla mücadele ve verimli üretim gibi konularda ilave destekler verilecek. Hayvanlarını soy kütüğüne kaydeden, yerli spermayla üretim yapan ve sütü verimlilik kriterlerine göre üreten işletmeler daha fazla destek alacak” dedi.

Ari işletmelerin de ilave desteklerden yararlanabileceğine değinen Yumaklı, “Gençlerin ve kadınların üç yıl boyunca hangi destekleri alacakları konusunda belirsizlik yaşamayacakları bir sistem oluşturduk” diye konuştu.

Bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünlerinde de üretim planlamasına önem verildiğini belirten Bakan, bitkisel üretim planlamasının eylül ayında yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yumaklı, Türkiye’nin tarımsal üretimde güçlü bir ülke olmayı hedeflediğini vurgulayarak, “Hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılayalım hem de ihracat yapabilir hale gelelim. Bunun yolu da verimli ve kaliteli üretimden geçiyor” dedi.

Ziyaret sırasında Bakan Yumaklı, yeni doğan bir buzağının küpeleme işlemini de gerçekleştirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.