Rekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye’deki hazır beton üreticilerinin sözlü savunması alındı

Rekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye’deki hazır beton üreticilerinin sözlü savunması alındı
Yayınlama: 17.07.2024
15
A+
A-

Toplantı

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’nin başkanlığında, Kurumun merkez binasında bir toplantı düzenlendi.

Konuşmalar

Birol Küle yaptığı konuşmada, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ ve Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd Şti’nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediklerini tespit etmek amacıyla soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Soruşturma heyeti temsilcisi, soruşturmanın hazır beton üreticilerinin, müşteri veya bölge paylaşımı yaparak fiyat tespitinde bulunduklarına dair iddialar üzerine açıldığını belirtti. Temsilci, incelemelerin sonucunda Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd Şti’nin rakiplerle anlaşmaya taraf olarak fiyat tespiti ve müşteri paylaşımı yaptığını ve idari para cezasına çarptırılması gerektiğini ileri sürdü.

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ ile KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ’nin ise kanunu ihlal ettiklerine dair bulgu tespit edilemediğini ve bu nedenle de cezalandırılmamaları gerektiğini ifade etti.

Teşebbüslerin Savunmaları

Teşebbüslerin sözlü savunmaları alındı. Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ ile KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ’nin temsilcileri soruşturma heyetinin rekabet ihlali olmadığı yönündeki tespitine katıldıklarını ve ceza uygulanmamasını talep ettiler. Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd. Şti’nin temsilcisi ise soruşturma konusu eylemlerin piyasayı etkilemediğini savundu ve firmanın ceza verilmemesini istedi.

Nihai Karar

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içerisinde açıklayacak. Karar daha erken alınırsa Kurumun internet sitesinde duyurulacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.