Macar Başbakan Orban’dan barış misyonu: ‘Trump bunu çözecek’

Macar Başbakan Orban’dan barış misyonu: ‘Trump bunu çözecek’
Yayınlama: 12.07.2024
8
A+
A-

Macaristan Başbakanı Orban ve Eski ABD Başkanı Trump, Barış İçin Görüştü

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı (NATO) Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunduğu sırada eski ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinde gerçekleşti.

İki lider, Ukrayna’daki savaşın sona ermesine ilişkin yolları masaya yatırdı. Orban, görüşmeden sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Barışın tesis edilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunduk. Günün en önemli haberi, Trump’ın bu krizi çözecek olması” dedi.

Trump ise yaptığı açıklamada Orban’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Barışın acilen sağlanması gerekiyor. Hiç başlamaması gereken bu savaşta çok sayıda insan hayatını kaybetti” diye belirtti.

Macaristan Başbakanı Orban, ülkesinin 1 Temmuz itibarıyla Avrupa Birliği (AB) Konseyi dönem başkanlığını devralmasının ardından Ukrayna için bir barış misyonu başlattı.

Orban, 2 Temmuz’da Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 5 Temmuz’da Rusya’nın başkenti Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve 8 Temmuz’da Çin’in başkenti Pekin’de Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya geldi.

AB liderleri, Orban’ın Moskova ziyaretine izin vermediklerini ve AB’yi temsil etmediğini belirtti. Orban ise ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Trump’ı desteklediğini ve Joe Biden’ın seçimi kaybetme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.