Amazon hisseleri tavan yaptı

Amazon hisseleri tavan yaptı
Yayınlama: 11.07.2024
4
A+
A-

Amazon’un Prime Day’i Bezos’a Hisse Satışı Fırsatı Sunuyor

Temmuz ayı yaklaşırken, Amazon için önemli bir dönem başlıyor. Her yıl düzenlenen Prime Day indirim günleri, şirketin en kârlı günleri olarak kabul ediliyor. Bu dönemin yaklaşmasıyla birlikte, Amazon’un hisseleri tavan yaptı. Durumdan faydalanan isimlerden biri de şirketin kurucusu Jeff Bezos oldu.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bezos, bu fırsatı değerlendirerek elindeki Amazon hisselerinin bir kısmını sattı. Satış miktarı küçük değildi: Bezos, yaklaşık 25 milyon hisse elden çıkardı ve bu işlemin karşılığında yaklaşık 5 milyar dolar elde etti. 2021’den bu yana hisse satışı yapmayan Bezos, şubat ayında sessizliğini bozmuş ve bir miktar hisse satmıştı. Son satışıyla dikkatleri üzerine çeken Bezos, 25 milyon hisse satmış olsa da Amazon’un en büyük hissedarı olmayı sürdürüyor.

Bezos’un elinde halen 921 milyon hisse bulunuyor. Bu miktar, şirketin tüm hisselerinin yüzde 8,8’ine denk geliyor. Şu anda dünyanın en zengin ikinci insanı olan Bezos’un 221,6 milyar dolarlık servetinde bu hisselerin önemli bir payı var. Son yıllarda uzay şirketi Blue Origin gibi farklı alanlarda yaptığı yatırımlar sayesinde servetini daha da artırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.