Bitcoin kritik seviyeye geriledi

Bitcoin kritik seviyeye geriledi
Yayınlama: 24.06.2024
8
A+
A-

**Bitcoin Balina İşlemlerinde Keskin Düşüş: Fiyatlar %14 Geriledi**

Cointelegraph’ın son haberine göre, 23 Haziran’da Bitcoin balina işlemlerinin sayısı, önceki iki günde 9.923’e geriledi. 21 Haziran’da gerçekleşen 17.091 adet balina işlemine kıyasla bu, yaklaşık %42’lik bir düşüş anlamına geliyor. 5 Haziran’da 71.000 dolarlık seviyelerden işlem gören Bitcoin, o günden bu yana %14’ün üzerinde bir değer kaybederek şu anda 61.000 dolar seviyesinde bulunuyor.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin fiyatlarındaki düşüşün, balina tüccarlarının piyasadan çekilmesiyle bağlantılı olduğunu öne sürdü. Ju, 23 Haziran tarihli bir Twitter gönderisinde, “Türev borsalarındaki balina tüccarları riskten kaçınma moduna geçti” ifadelerini kullandı ve düşüşün temel nedeninin Borsalar Arası Akış Nabzı’nın (IFP) “kırmızıya” dönmesi olduğunu belirtti.

IFP, spot ve türev borsalar arasındaki Bitcoin akışlarını izleyerek piyasa duyarlılığını yansıtır. IFP’nin kırmızıya dönmesi, Bitcoinlerini türev borsalarından çeken tüccar sayısında bir artışa işaret ediyor. Bu, balina yatırımcıların mevcut piyasa koşullarında karlarını güvence altına alma ve risklerini azaltma eğiliminde olduğunun bir göstergesi olarak görülebilir.

Balina işlemlerindeki düşüş, türev piyasalarında da gözlemlendi. Coinglass verilerine göre, Bitcoin’in açık pozisyon değeri 23 Haziran’da 18,5 milyar dolardan 16,3 milyar dolara geriledi. Bu, tüccarların maruz kaldıkları risk miktarını azaltmak için pozisyonlarını kapattıklarını gösteriyor.

Mevcut düşüşe rağmen, Bitcoin’in uzun vadeli görünümü birçok analist tarafından hala olumlu görülüyor. Ju, “Bitcoin’in uzun vadeli trendinin hala bozuk olmadığını” belirtti ve “balina hareketlerinin kısa vadeli bir piyasa düzeltmesini yansıttığını” ekledi.

Bitcoin’in önümüzdeki günlerde nasıl tepki vereceğini tahmin etmek zor olsa da, balina işlemlerindeki düşüş ve türev piyasalarındaki azalan açık pozisyonlar, piyasada bir miktar riskten kaçınma eğilimi olduğunu gösteriyor. Bu eğilim, piyasaya kısa vadeli bir baskı oluşturmaya devam edebilirken, Bitcoin’in uzun vadeli büyüme potansiyeli birçok yatırımcı için ilgi çekici olmaya devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.