Tabutta Rövaşata adlı filmde otomobil hırsızı olan karakterin adı nedir? Mahsun Süpertitiz kimdir?

Tabutta Rövaşata adlı filmde otomobil hırsızı olan karakterin adı nedir? Mahsun Süpertitiz kimdir?
Yayınlama: 23.06.2024
192
A+
A-

Tabutta Rövaşata Filmi ve Ana Karakteri

Derviş Zaim’in senaryosunu yazıp yönettiği 1996 yapımı “Tabutta Rövaşata” filmi, otomobile tutkulu bir otomobil hırsızının hüzünlü öyküsünü anlatıyor. Rumeli Hisarı’nın kuytu köşelerinde yaşayan Mahsun (Ahmet Uğurlu), kimsesiz, evsiz ve işsiz bir garibandır. Tüm dostları balıkçılardandır ve Sabahçı kahvesinde içtiği çayların parasını bile Reis (Tuncel Kurtiz) öder.

Her şeye rağmen Mahsun’un otomobillere karşı beslediği tutku, yaşamındaki tek ışıktır. Geceleri çaldığı arabalarla vakit geçirir, onları sabaha dek sürdükten sonra yerlerine geri bırakır. Çoğu zaman da onları garip bir coşkuyla yıkayıp temizleyerek aldığı yere bırakır.

Mahsun’un bu takıntısı, hayatına bir takım tuhaf ve komik olaylar getirir. Örneğin, bir gün otobüs durağında bir kadınla tanışır ve ona evlenme teklif eder. Kadın, Mahsun’un otomobil sevgisini duyunca ona gülerek reddeder.

Bir başka macerasında ise Mahsun, çaldığı bir arabayı bir çöplüğün ortasına park edip uykuya dalar. Sabah uyandığında arabanın çöple kaplandığını görür ve dehşete düşer. Arabayı temizlemek için çöp tenekelerinden su toplar ve arabanın etrafında dans ederek onu yıkar.

Mahsun’un eksantrik davranışlarına rağmen, içinde derin bir yalnızlık ve üzüntü gizlidir. Arabalara duyduğu tutku, aslında hayatının boşluğunu doldurma çabasıdır. Filmin sonunda Mahsun, trajik bir şekilde ölür ve cenaze töreninde mezarının yanına bir araba bırakılır. Bu araba, Mahsun’un hayatı boyunca asla sahip olamadığı tek şeyin sembolüdür.

“Tabutta Rövaşata”, otomobil sevgisiyle yalnızlığın kesişiminde sıkışıp kalmış bir adamın trajik ama komik hikâyesidir. Derviş Zaim’in usta işi yönetmenliği ve Ahmet Uğurlu’nun etkileyici performansı, filmi Türkiye sinemasının kült klasikleri arasına sokmuştur.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.