2024 Eylül FED faiz toplantı tarihi: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

2024 Eylül FED faiz toplantı tarihi: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Yayınlama: 05.09.2024
34
A+
A-

ABD Merkez Bankası (FED) Faiz Kararı Tarihi Belirlendi

ABD Merkez Bankası (FED), Eylül ayı faiz kararı için tarih araştırmaları başladı. Dolar, altın, borsa ve kripto paralar gibi yatırım araçlarını doğrudan etkileyen bu kritik kararın yönü, piyasalarda büyük bir merak konusu oldu.

FED’in son toplantısında Başkan Powell, faiz indirimlerinin zamanlamasının önemli olduğunu ve yüksek faiz oranlarının işgücü piyasalarına ve ekonomik büyümeye zarar verdiğini ifade ederek eylül toplantısında faiz indirimlerine başlayacaklarının sinyalini verdi.

FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

FED faiz kararı toplantısı 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ve faiz kararı 18 Eylül’de saat 21.00’de açıklanacak. FED indirimi beklendiğinden dolayı toplantı öncesinde ve sonrasında piyasalarda büyük bir dalgalanma gözlemlenebilir.

FED Faiz Kararı Beklentisi

FedWatch’a göre 18 Eylül’deki toplantıda FED’in politika faizini 50 baz puan indirimle %4,75-5,00 oranına düşürmesi %59,5 ihtimalle fiyatlanıyor. FedWatch’a göre eylül toplantısında 50 baz puan faiz indirimine gitmesi beklenen FED’in kasım ve aralık toplantılarında da 25’er baz puanlık faiz indirimi gerçekleştirmesi fiyatlanıyor. Ancak son Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin çok altında açıklanmasıyla resesyon endişeleri yeniden alevlendi. Piyasa, resesyon endişesinin etkisiyle FED’den 25 baz puan yerine 50 baz puanlık faiz indirimi beklemeye başladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.