2024 DHBT başvuru tarihleri: DHBT sınav başvuru ne zaman, nasıl, nereden yapılır?

2024 DHBT başvuru tarihleri: DHBT sınav başvuru ne zaman, nasıl, nereden yapılır?
Yayınlama: 13.08.2024
12
A+
A-

2024 DHBT Sınavı Hakkında Her Şey

2024 yılı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı 22 Eylül 2024’te yapılacak. Sınav sonuçları, adayların Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din hizmetlerinde görev alıp alamayacaklarını belirleyecek.

DHBT Nedir?

DHBT, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışmak isteyenlerin bilgi düzeyini ölçen bir sınavdır. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında düzenlenir ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği din hizmetleri alanındaki konuları içerir.

2024 DHBT Başvuruları ve Başvuru Ücreti

DHBT başvuruları 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yapılacak. Sınav başvuru ücreti 350 TL olarak belirlenmiştir.

DHBT Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sisteme giriş yaparak başvuru yapabilirler. Başvuru formunda adaylardan kişisel bilgiler, iletişim bilgileri ve sınav alanları istenecektir.

DHBT Sınavı Nerede Yapılacak?

Sınav, Türkiye genelinde belirlenen sınav merkezlerinde aynı anda yapılacaktır.

Başvuru Ücreti Hangi Bankalara Yatırılabilir?

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası (sadece internet ve mobil bankacılık), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.